Samen spelen, samen groeien

Samen werken, samen groeien

Samen eten, samen groeien

BSO Pimmetje

BSO Pimmetje

Een professionele BSO

Sinds 4 april 2011 is onze gehele BSO gehuisvest in een prachtig pand aan de Rijnsburgerweg. Hier is voor al onze kinderen in de leeftijd van 4 tot 12 jaar genoeg te doen na een vaak vermoeiende schooldag.

Persoonlijke inbreng en flexibiliteit

Zo is onze BSO ingedeeld in verschillende leeftijdsgroepen. De beneden verdieping bestaat uit de Bengels en de Binkies, twee groepen waar kinderen opgevangen worden in de leeftijd van 4 tot 6 jaar. Naast de zogenoemde huiskamers hebben zij ook toegang tot het knutselatelier en de gymzaal. Op de eerste etage bevinden zich onze Kanjers. Hier zitten de kinderen van 7 en 8 jaar, en zij spelen het liefst in de meiden- of jongenskamer op hun verdieping. Voor de kinderen die wat willen uitrusten na een lange schooldag, is er de bibliotheek met (strip)boeken en een computer.

De oudste kinderen vermaken zich op de 2e etage, waar ze tot het einde van de basisschool welkom zijn. Op deze verdieping heeft BSO Pimmetje een echte ‘gameroom’ gemaakt. De Spetters spelen hier met de Wii en de airhockey tafel, maar zijn ook altijd in voor een potje schaken of sjoelen. Voor onze oudste kinderen hebben we ook een huiswerkkamer met naslagwerken, boeken, computer en internet, zodat ze dat niet allemaal thuis hoeven te doen na een dag vol school en BSO. Ook is er op de 2e etage een theater- en muziekkamer waar de oudste kinderen de hipste dansjes instuderen, of een echte poppenkastvoorstelling in elkaar zetten voor de kleintjes.

De kinderen worden van school gehaald door de pedagogisch medewerkers zelf en gaan naar de BSO met de grote bakfietsen, Pimmetje-busjes of lekker lopend. De grote kinderen van 9 jaar en ouder mogen zelfstandig met de fiets naar Pimmetje komen.

Al het eten en drinken van de kinderen gedurende hun verblijf bij de BSO wordt door Pimmetje verzorgd. Ook tijdens de vakanties wordt er voor alles gezorgd wat betreft eten, maar ook wat betreft activiteiten. Elke vakantie streven we er naar om met de kinderen weg te gaan. Dit kan betekenen dat we gaan voetballen in het park, geitjes gaan kijken op de kinderboerderij, schatgraven op het strand of een speurtocht in het museum.

Ook bieden we buiten de vakanties, in schoolweken, workshops aan voor kinderen van de Naschoolse Opvang. Zo hebben we al een workshop K3-dans gehad, judolessen, een kookworkshop met proeverij, theaterlessen, voetbal en nog veel meer. Daarnaast gaan veel kinderen naast de BSO ook naar sport en spel clubjes zoals voetbal en zwemmen. Voor deze kinderen biedt BSO Pimmetje vervoer aan op de dagen dat ze bij ons zijn, maar eigenlijk ook een training hebben.

Meer informatie over Pimmetje lees je in ons pedagogisch werkplan.


Kies voor FloreoKids

Kies voor FloreoKids

Kies voor kinderopvang met ruimte voor ieders talent en betrokkenheid bij de lokale samenleving. Groeien doe je samen!

Please publish modules in offcanvas position.