Samen spelen, samen groeien

Samen werken, samen groeien

Samen eten, samen groeien

Buitenschoolse opvang
Het Gebouw
De Bengels
De Kanjers

Adres

Arubapad 2

2315 VA Leiden

Telefoon

071 820 0385

LRK

805809235

Openingstijden

MA DI DO VR 14.30 - 18.30 uur

WO 12.00 - 18.30 uur

BSO Het Gebouw

BSO Het Gebouw

Iedereen welkom op BSO het Gebouw

FloreoKids verzorgt kleinschalige buitenschoolse opvang in de grootste brede school van Nederland: Het Gebouw aan het Arubapad in Leiden Noord. Zit je kind op een van de drie basisscholen in Het Gebouw? Dan is het van harte welkom om na school en in de vakanties bij de buitenschoolse opvang te komen spelen. We maken gebruik van 2 ruimtes in Het Gebouw op de 2e etage. Aansluitend op deze ruimtes hebben we de prachtige buitenruimte tot onze beschikking, waar je kind naar hartenlust kan spelen en sporten. Natuurlijk is er ook voldoende tijd om lekker te chillen en hebben onze pedagogisch medewerkers altijd heel veel ideeën voor allerlei leuke activiteiten!

Het talentwoord van de locatie Het Gebouw is: Iedereen is welkom.
Dit voel je ook als je binnenstapt in Het Gebouw. Het pand is multifunctioneel ingericht. Er zitten meerdere scholen in het pand, er is een bibliotheek aanwezig, een sporthal en dus een BSO. Ook worden er activiteiten na school aangeboden binnen het Gebouw waar wij als BSO gebruik van kunnen maken. Daardoor is het activiteitenaanbod op de BSO erg divers.

Bij Het Gebouw werken de pedagogisch medewerkers samen met de kinderen. Er is aandacht voor elk kind, de opvang is kleinschalig en we betrekken de kinderen actief bij het bedenken en uitvoeren van de activiteiten. Het is een BSO waar we respectvol met elkaar omgaan. Bij Het Gebouw hebben we een multiculturele groepssamenstelling, zowel qua kinderen als qua medewerkers. De kracht van Het Gebouw is het ruime, afwisselende aanbod aan activiteiten in het pand. Zo kunnen de kinderen makkelijk deelnemen aan muziekles of een bezoekje brengen aan de bibliotheek. Ook komen de meeste kinderen van de scholen die in het pand aanwezig zijn. Op deze manier kunnen de kinderen rustig overstappen van school naar BSO. Daardoor voelen ze zich snel op hun gemak en is er minder onrust bij de kinderen.
De kleine groepen zorgen ook voor huiselijke sfeer. Iedereen kent elkaar, ook door het open deurenbeleid. De kinderen van de oudste groep (Toppers) lopen makkelijk binnen bij de jongste groep (Bengels) en andersom. De pedagogisch medewerkers zorgen ervoor dat dit in goede banen blijft verlopen. De winst hiervan is dat kinderen van en met elkaar leren.

De pedagogisch medewerkers zijn betrokken en hebben goed contact met de kinderen en hun ouders. We werken actief met de kinderen aan hun sociale vaardigheden door middel van de methode Kids Skill’s. Daarnaast werken wij talentgericht en gaan wij talentgesprekken aan met de kinderen om erachter te komen waar ze goed in zijn maar vooral ook blij van worden. Zowel bij de jonge groep als bij de oudste groep is geprobeerd om dit zichtbaar te maken in het lokaal voor de ouders. Ook in gesprekken met ouders benoemen de pedagogisch medewerkers wat de kwaliteiten en krachten zijn van het kind.

Ook kinderen die op school zitten in de Merenwijk kunnen gebruik maken van locatie Het Gebouw. We zorgen dan dat zij op school opgehaald worden.

Uitstapjes met de BSO

In de vakantie is het extra leuk op de BSO. Dan maken we namelijk vaak uitstapjes. Bijvoorbeeld naar een speeltuin, een museum, de bioscoop of het vliegveld. De uitstapjes zijn inclusief de prijs. Uiteraard verzorgt FloreoKids in de vakantie ook de lunch.

Openingstijden buitenschoolse opvang

Maandag t/m vrijdag na schooltijd tot 18.30 uur

Vakantieopvang

Maandag t/m vrijdag 7.30 t/m 18.30 uur

Lees meer over de opvang van BSO Het Gebouw in ons pedagogisch werkplan.

Interesse of meer informatie?

Ben je benieuwd naar de buitenschoolse opvang van FloreoKids? Onze medewerksters van Planning en Plaatsing vertellen je er graag meer over. Bel met ons Centraal Bureau op 071 - 581 7777 of stuur uw vraag naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Kies voor FloreoKids

Kies voor FloreoKids

Kies voor kinderopvang met ruimte voor ieders talent en betrokkenheid bij de lokale samenleving. Groeien doe je samen!

Onze locaties voor jouw kinderopvang

Rijnsaterwoude

Image
Image