Samen spelen, samen groeien

Samen werken, samen groeien

Samen eten, samen groeien

Kindcentrum Het Buitenhof
NSO De 2e Kamer
NSO De 1e Kamer
NSO Het Kabinet

Adres

Buitenhoflaan 1

2353 ME Leiderdorp

Telefoon

071 760 18 88

LRK

521642620

Openingstijden

NSO

MA DI DO VR 14.30 - 18.30 uur

 

Kindcentrum Het Buitenhof

Kindcentrum Het Buitenhof

Hier voelt iedereen zich thuis

Kindcentrum Het Buitenhof zit in gebouw De Buit in de wijk Buitenhof. Basisschool 't Bolwerk en basisschool De Hobbit zitten er om de hoek. Handig voor kinderen die hier naar school gaan. Het Buitenhof heeft een groep voor voorschoolse opvang, drie groepen voor naschoolse- en vakantieopvang en ve peuterspeelzaal Het Torentje.

Bij kindcentrum Het Buitenhof voelt iedereen zich thuis. De locatie is huiselijk ingericht waardoor je een fijn gevoel krijgt als je binnenkomt. Daarom is het talentwoord van de locatie ook: Thuisvoelen.

De centrale positie van de keuken in de ontvangstruimte nodigt uit om binnen te komen. Zeker wanneer de kinderen hier onder begeleiding hun kookkunsten vertonen. In de grote ruimte is ook plaats voor een rustig gesprek, grote beweegactiviteiten bij slecht weer, maar vooral voor creatieve ontplooiing. De kasten in deze ruimte staan vol met materiaal waar de kinderen zich mee mogen verrijken. Voor iedereen is er wat; grote bouwblokken, voetbaltafel en timmerhoek, leeshoek en genoeg tafels om aan te knutselen of spelletjes te spelen.

Aangrenzend aan deze open ruimte zijn er voor elke groep lokalen ingericht naar leeftijdsniveau. De peuterspeelzaal deelt hun lokaal met een BSO groep voor kinderen van 4 t/m 7 jaar en gebruikt de gemeenschappelijke ruimte hal/keuken. Beide ruimtes zijn via de zij-ingang bereikbaar. Er is ook een hal aanwezig bij de zij-ingang van het pand.

Het Buitenhof heeft een ruim speelplein dat bestaat uit twee delen. Op het kleine plein spelen de peuters als onderdeel van hun dagprogramma. Dit plein is veilig afgesloten tijdens het spelen. Het is ingericht met een af te sluiten zandbak, speeltoestel en voetbalveldje. De schuur grenst aan dit plein waar de kinderen samen met de PM-er speelgoed naar keuze mogen pakken. Verder bieden wij buiten ook ve activiteiten aan die passen bij het thema.

De kinderen van 4 t/m 7 jaar spelen op het omheinde kleine plein met af te sluiten zandbak, speeltoestel en voetbalveldje. De schuur grenst aan dit plein en dus is deze keuze om de jongere kinderen hier te laten spelen wel zo praktisch. De fietsen en dergelijke worden dan ook voornamelijk op dit plein gebruikt. Op het aangrenzende grote plein spelen uit school de kinderen vanaf 8 jaar. Hier vindt je een duikelrek en kan een multifunctioneel sporttoestel opgezet worden. De kinderen kunnen kiezen uit basketbal, volleybal, korfbal en tennis. Voor de kinderen met groene vingers of interesse op dit gebied is er een moestuin waar per seizoen aandacht aan wordt gegeven. 

De medewerkers zijn erg betrokken en oprecht geïnteresseerd in de ander. Ze hebben passie voor het werken met kinderen. De medewerkers van Het Buitenhof vormen een hecht team. Men staat altijd voor elkaar klaar, heeft een luisterend oor en vult elkaar feilloos aan. Binnen de regels en structuur is er veel ruimte voor het individuele kind en de groep waar hij/zij deel van uit maakt. Met veel gerichte aandacht, liefdevolle ondersteuning en geborgenheid kan elk kind zichzelf zijn. We staan voor een kindgerichte benadering want, zo vinden wij, elk kind mag zich in zijn eigen tempo en binnen zijn eigen vermogen ontwikkelen. Met elkaar spelen en delen en liefde en aandacht geven staan bovenaan onze lijst. Voor ons is het dan ook vanzelfsprekend open te staan voor diversiteit in achtergrond en persoonlijkheid. Elk kind is welkom en behoort zich thuis te voelen. Samen zijn we sterk samen zijn we één, je voelt je nooit alleen. Hier hoort ook een goede verhouding met de ouders bij. Open en eerlijk. En dit niet alleen op de breng- en haalmomenten maar zeker ook daarbuiten. Elke dag hebben we even tijd voor een korte overdracht van de middag maar is er behoefte aan meer, dan maken wij daar tijd voor. Bij ons op het Buitenhof staan onze kinderen op de eerste plaats!

Ook wij werken talentgericht en gaan met de kinderen op willen gaan naar wat hun kracht is. Dit wordt ook regelmatig met de kinderen besproken door de pedagogisch medewerkers. Daarnaast hebben de medewerkers het talent om milieugericht bezig te zijn. Ze betrekken de kinderen hierbij door hen bewust te maken van bijvoorbeeld het scheiden van afval. Maar ook om duurzaam om te gaan met materialen. Het hergebruik van materiaal is dan ook iets wat regelmatig gebeurt om de locatie. De kinderen creëren de prachtigste creaties van materiaal dat anders weggegooid zou worden. Dit is echt één de krachten van de locatie het Buitenhof.

Naschoolse- en vakantieopvang

De BSO groepen maken gebruik van drie groepsruimten en een algemene ruimte. De ruimtes zijn, vooral qua speelgoed, helemaal afgestemd op de verschillende leeftijdsgroepen. 

  • De Tweede Kamer is voor kinderen van 4 t/m 8 jaar
  • De Eerste Kamer voor kinderen van 4 t/m 8 jaar
  • Het Kabinet is voor de 8/9+ kinderen

Het Buitenhof beschikt over een royale algemene ruimte met een keuken. We koken er regelmatig met de kinderen. Hier staat ook een grote knutseltafel waar kinderen ook lekker aan kunnen timmeren. Zin om een balletje te slaan? Dat kan aan de tafeltennistafel. Meer zin om te chillen of een boekje te lezen? Ontspannen doen de kinderen in onze 'huiskamerhoek'. Meer informatie over Het Buitenhof lees je in ons pedagogisch werkplan.

Buitenruimte

Het Buitenhof beschikt over een ruim schoolplein. Op het schoolplein staan een zandbak voor de peuters, een tafeltennistafel en twee voetbalgoaltjes. Tegenover Het Buitenhof is een grote vijver met een strandje met een groot klimtoestel. Regelmatig spelen de NSO-kinderen ook op dit strandje of op het nabij gelegen grasveldje. Grotere kinderen mogen, met toestemming van hun ouders, ook zelfstandig op het grote schoolplein verderop in de straat spelen.

 

 


Kies voor FloreoKids

Kies voor FloreoKids

Kies voor kinderopvang met ruimte voor ieders talent en betrokkenheid bij de lokale samenleving. Groeien doe je samen!

Onze locaties voor jouw kinderopvang

Rijnsaterwoude

Image
Image