Samen spelen, samen groeien

Samen werken, samen groeien

Samen eten, samen groeien

Kinderdagverblijf De Bonte Koe

Adres

Schoollaan 4

2355 BS Hoogmade

Komt u met de auto?
Navigeer naar de 'Van Alcmaerlaan' hier is voldoende parkeergelegenheid en is de locatie heel goed bereikbaar.

Telefoon

071 200 1380

LRK

312720981

Openingstijden

MA t/m VR 07.30 - 18.30 uur

Kinderdagverblijf De Bonte Koe

Kinderdagverblijf De Bonte Koe

Opvang en educatie onder 1 dak!

De Brede School Ter Does is een echte beleef-locatie. Elk kind mag zichzelf zijn, naar elk kind wordt geluisterd en we stimuleren de kinderen om (nieuwe) energie op te doen door veel buiten te zijn. Wat wij belangrijk vinden is onder andere terug te zien in het spelen in diverse weersomstandigheden: wind, regen, sneeuw, zon enzovoorts.

We gebruiken verschillende materialen en de activiteiten zijn gericht op zintuigen als voelen en ruiken maar natuurlijk ook zien, horen en proeven. We vinden het proces van de activiteit en dus de beleving belangrijker dan het eindresultaat. Omdat je hierdoor alle zintuigen prikkelt en veel beleeft is er gekozen voor een talentwoord dat dit uitdraagt. Het talentwoord van de groepen in Brede School Ter Does is; Beleef en speel-wijzer.

Talentgericht
Om het talent van de kinderen ook voor ouders verder inzichtelijk te maken hebben we in de hal/aula een talentspot gemaakt. Hier hebben we talentbomen staan waarin de talenten van de kinderen zijn opgehangen. Ook ligt er een boek bij zodat ouders kunnen teruglezen wat het talentwoord/de talentwoorden betekenen. Alle kinderen op de peuterspeelzaal en kinderdagverblijf krijgen als ze 4 jaar zijn een map mee met hun werkjes. In deze map wordt als laatste een zonnetje geplakt. Op dit zonnetje beschrijven we het talent van het kind en waar het blij van wordt.
Vooral op de BSO proberen we de talenten van kinderen zoveel mogelijk in te zetten op de groep. Als een kind bijvoorbeeld het talent ‘beeldorganisator’ heeft, dan mag hij of zij een activiteit voor de andere kinderen (helpen) organiseren. Kinderen met het talent ‘bezige bij’ laten wij helpen met ‘klusjes’. En als wij zien dat een kind in zijn talent zit bij wat hij of zij aan het doen is, geven we hier een compliment over en benoemen we dat dit een talent is van het kind. Zo ervaren kinderen ook wanneer ze in hun talent bezig zijn en wat dat inhoudt. 

De Bonte Koe
De Bonte Koe heeft één groep voor kinderen van 0 tot 4 jaar. Het heeft een knusse huislijke sfeer. Bij de Bonte Koe houden we van de natuur. De pedagogisch medewerkers trekken er regelmatig met de kinderen op uit. De laarzen aan en lekker naar buiten. We proberen ook zo veel mogelijk biologisch te eten.

Het programma Uk en Puk

Op de Bonte Koe besteden we extra aandacht aan de taal- spraakontwikkeling van kinderen met behulp van het programma Uk en Puk. Dit is een programma voor voorschoolse educatie waardoor kinderen een goede start kunnen maken op de basisschool.

Gunstige ligging

De Bonte Koe vangt kinderen uit Hoogmade op, maar ook kinderen uit de nabije omgeving zijn van harte welkom. Prima te doen door de gunstige ligging van het dorp ten opzichte van de A4.

Komt u met de auto? Navigeer dan naar de 'Van Alcmaerlaan' hier is voldoende parkeergelegenheid en is de locatie heel goed bereikbaar.

Meer informatie over De Bonte Koe lees je in ons pedagogisch werkplan.Kies voor FloreoKids

Kies voor FloreoKids

Kies voor kinderopvang met ruimte voor ieders talent en betrokkenheid bij de lokale samenleving. Groeien doe je samen!

Onze locaties voor jouw kinderopvang

Rijnsaterwoude

Image
Image