Samen spelen, samen groeien

Samen werken, samen groeien

Samen eten, samen groeien

Kinderdagverblijf Diakonijntje

Adres

Zweilandlaan14

2334 CS Leiden

Telefoon

071 820 0375

LRK

153889305

Openingstijden

MA t/m VR 07.00 - 17.00 uur

MA t/m VR 07.00 - 18.30 uur

MA t/m VR 07.30 - 18.30 uur

Kinderdagverblijf Diakonijntje

Kinderdagverblijf Diakonijntje

Gezond opgroeien begint bij Diakonijntje

Welkom bij Diakonijntje waar uw kind natuurlijk centraal staat! Wat meteen opvalt aan dit knusse en kleinschalige kinderdagverblijf is de sfeer; er is een ruime tuin met veel groen waar van alles valt te ontdekken. Er is een moestuin waar de kinderen zelf de plantjes verzorgen en de oogst mogen proeven. Ook binnen is de natuurlijke sfeer te zien én te proeven! De kinderen van Diakonijntje krijgen gezonde tussendoortjes en iedere middag een biologische warme maaltijd. We bieden veel beweegspelletjes aan en met andere activiteiten werken we graag met natuurlijk en kosteloos materiaal. We vinden het belangrijk dat ieder kind zich op zijn of haar tempo/manier kan ontwikkelen en op ontdekking kan gaan. Daar dragen wij graag aan bij!

Wie graag wil dat zijn of haar kindje gezond opgroeit met veel buitenruimte, oog voor gezonde (biologische) voeding en heel veel beweging, kan terecht bij Diakonijntje. Op deze locatie vind je een babygroep, een peutergroep en een verticale groep voor kinderen van 0 tot 4 jaar. We motiveren ieder kind om lekker veel te bewegen en gezond te eten. Want bij Diakonijntje staat gezond opgroeien centraal.

Het hechte team van Diakonijntje staat 5 dagen per week van 7.00 tot 18.30 uur voor jou en vooral voor je kindje klaar. Je vindt Diakonijntje aan de rand van de Leidse Hout, naast het Alrijne Ziekenhuis (Diaconessenhuis). Ideaal voor ouders die in Leiden of Oegstgeest wonen of werken (of in Leiden de trein pakken).

Diakonijntje heeft een heerlijke grote tuin

Diakonijntje heeft een enorme buitenruimte waarin we flink spelen. Voor de baby’s hebben we zelfs een buiten-box waar baby’s veilig buiten van de natuur kunnen genieten. We hebben een moestuin vol met eigen groenten, waardoor de kinderen leren waar eten vandaan komt en ook zelf mee kunnen werken. Omdat het kinderdagverblijf aan de rand van het park de Leidse Hout ligt, naast het Theehuis de Leidse Hout en het hertenkamp, zijn we geregeld te vinden bij de dieren. Ook spelen we veel live muziek en als het weer het een beetje toe laat, doen we dat in de tuin.

Gezond opgroeien is heerlijk gezond eten

Bij Diakonijntje draait het om gezond opgroeien. Daar hoort dan ook het lekkerste en gezondste eten bij. Wij eten alleen biologische groente en fruit. Eetgemak verzorgt bij ons de lunch: biologische warme maaltijden waar onze kleintjes echt van genieten. Met een heerlijk gevarieerd menu ontdekken we de Groentehelden en proeven we allemaal iedere keer iets nieuws.

Ons weekmenu ziet er ongeveer zo uit:

  • 3 verschillende groentehapjes voor de allerkleinsten
  • 2x pasta en/of rijst met een saus boordevol groente
  • 1x vegetarisch gerecht
  • 1x visgerecht
  • 1x vleesgerecht

Gezond opgroeien is natuurlijk goed spelen

Naast het vele buitenspelen genieten onze kinderen van veel binnen- en buitenactiviteiten met natuurlijke materialen, passend bij het thema van die maand. Wij gebruiken hiervoor voornamelijk natuurlijke materialen zoals bladeren, hout, water en zand of materialen die je anders zou recyclen. We spelen ook met de elementen van het weer (wind, regen, sneeuw en natuurlijk de zon). Van wc-rollen maken we prachtige apen, van bladeren een schilderwerk, van oude kleding verfschorten en van oude planken en spijkers een mooi sleutelhangbord. We gebruiken alles om de ontwikkeling van creativiteit te stimuleren. Wij vinden het erg belangrijk dat hierbij het kind centraal staat en niet het uiteindelijke resultaat.

Ontwikkelen is uitgedaagd worden

We vinden het belangrijk om in te spelen op de individuele ontwikkeling van jouw kind en van de groep. Onder andere aan de hand van extra activiteiten volgens onze speciale methode, waarmee de kinderen hun talenten leren ontplooien. Want spelen is natuurlijk ook leren. Voor 3+ kinderen is er extra uitdaging met tel- en rekenspelletjes met groente en fruit; proeven, voelen en leren over voeding. Bij Diakonijntje staat het kind en zijn of haar ontwikkeling centraal. Zo zijn er kinderen die zich sneller en minder snel ontwikkelen dan gemiddeld. Van een peuter verwachten we dat hij het leuker vindt om in de bouw- en of huishoek te spelen dan bezig te zijn met levensvragen zoals bijvoorbeeld: “Waar komt de zon vandaan.” Een peuter met een ontwikkelingsvoorsprong vindt juist die levensvragen leuk. En daar spelen we dan ook op in.

Extra activiteiten voor peuters met een ontwikkelingsvoorsprong

Bij Diakonijntje mag een peuter zichzelf zijn en dat is niet anders voor een peuter met een ontwikkelingsvoorsprong. De pedagogisch medewerkers zijn nauw betrokken bij de ontwikkeling van de kinderen in hun groep. Daarom is het belangrijk dat zij weten hoe te kunnen aansluiten bij de behoeftes van de peuters met een ontwikkelingsvoorsprong. Onze peuter experts zijn geschoold om deze kinderen en hun ouders beter te kunnen begeleiden. De expert zorgt ervoor dat peuters met een ontwikkelingsvoorsprong gezien worden en dat deze kinderen en hun ouders de juiste begeleiding krijgen.

Leren bewegen met het Nijntje beweegdiploma

Je kind beweegt iedere dag. Van de eerste kleine stapjes tot mijlpalen als het behalen van het zwemdiploma, kunnen fietsen en je eigen naam schrijven. Hoe klein of groot de stap ook is, aan de basis hiervan ligt: bewegen. Daarom vinden wij het logisch om die basis goed aan te leren. Natuurlijk wel op een leuke manier: het Nijntje Beweegdiploma. Dat is veel bewegen op verschillende manieren waarbij plezier centraal staat! Zo ontwikkelt jouw kind belangrijke spieren die hij later nodig heeft, om te sporten of zich te concentreren op school. Bij Diakonijntje zijn medewerkers speciaal gediplomeerd om deze beweeglessen te geven en het Nijntje examen af te nemen. En je bent natuurlijk van harte welkom om je zoon of dochter te zien slagen.

Wil je meer weten over Diakonijntje?

Neem contact op of maak gelijk een afspraak met Franka van Amerongen of iemand van haar team om eens te komen kijken. We vertellen je heel graag meer over onze leuke locatie en/of ons pedagogisch werkplan.


Rondleiding

Kies voor FloreoKids

Kies voor FloreoKids

Kies voor kinderopvang met ruimte voor ieders talent en betrokkenheid bij de lokale samenleving. Groeien doe je samen!

Talentgericht werken

Talentgericht werken

Bij FloreoKids (h)erkennen en stimuleren we de unieke talenten van élk kind!

Locatiehoofd

Onze locaties voor jouw kinderopvang

Rijnsaterwoude

Image

Werken bij Floreokids