Samen spelen, samen groeien

Samen werken, samen groeien

Samen eten, samen groeien

Kindcentrum Hoftuyn
PO De Kolibries

Adres

Leeuwerikstraat 8

2352 ER Leiderdorp

Telefoon

071 542 4031

LRK

256547038

Openingstijden

MA t/m VR 08.45 - 11.45 uur

Peuteropvang Hoftuyn

Peuteropvang Hoftuyn

Fijn en beschermd wennen aan de ‘grote school’

Op onze peuteropvang staat spelend ontwikkelen centraal, onder andere door het aanbod aan ve-activiteiten (voorschoolse educatie). Met veel aandacht voor taal en ontwikkeling, net als op de peuterspeelzaal. De opvang op de ve-peuterspeelzaal en de peuteropvang is vrijwel hetzelfde. Peuteropvang wordt alleen niet gesubsidieerd. Als beide ouders werken en/of studeren, ontvang je hiervoor kinderopvangtoeslag. Je peuter kan bij ons terecht om met leeftijdsgenootjes te spelen, plezier te hebben en nieuwe dingen te leren. 

Locatie Hoftuyn
Locatie de Hoftuyn is geïntegreerd in Brede School West, samen met Daltonschool de Leeuwerik en openbare school Prins Willem Alexander. De locatie biedt opvang voor kinderen van 2 t/m 12 jaar; voor kinderen tot 4 jaar is er peuteropvang en een ve-peuterspeelzaal. Voor en na schooltijd biedt de locatie opvang voor kinderen in de basisschoolleeftijd.

De Hoftuyn is gehuisvest op een prachtige locatie met drie - door loopbruggen - verbonden gebouwen. In het tweede gebouw is een grote sportzaal, waar in de herfst en winterperiode op maandag, dinsdag en donderdag sport- en spelactiviteiten aangeboden worden op de naschoolse opvang. Daarnaast maken alle groepen gebruik van de centrale keuken, speelhal en speelzaal. Dit alles, én de grote, groene en uitdagende buitenruimte leent zich bij uitstek voor een breed scala aan activiteiten.

In de open buitenruimte staat een kunstwerk. Het beeld stelt twee mensen voor die elkaar omarmen. Elkaar omarmen staat hoog in het vaandel bij het team van de Hoftuyn. Wij omarmen elkaar om warmte en veiligheid te ervaren en door te geven aan de kinderen op onze locatie. We realiseren ons dat alles twee kanten heeft. Daarom willen we ook de andere kant omarmen. Zo kunnen we groeien en bloeien, wie of wat we ook zijn, waar we ook vandaan komen.

Meer informatie lees je in het pedagogisch werkplan van de Hoftuyn.

Peuteropvang voor je dreumes

Voor de peuteropvang bieden we een contract van 3 uur per ochtend (8.45-11.45 uur), voor 40 weken per jaar. In schoolvakanties is de peuteropvang gesloten. 
Heb je thuis een dreumes rondkruipen die binnenkort aan peuteropvang toe is? Informeer dan naar de mogelijkheden voor peuteropvang op Kindcentrum Hoftuyn bij onze medewerkers van Planning & Plaatsing op het Centraal Bureau van FloreoKids via 071 581 7777.


Kies voor FloreoKids

Kies voor FloreoKids

Kies voor kinderopvang met ruimte voor ieders talent en betrokkenheid bij de lokale samenleving. Groeien doe je samen!

Onze locaties voor jouw kinderopvang

Rijnsaterwoude

Image
Image